alsasink not working with playbin

classic Classic list List threaded Threaded
12 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

alsasink not working with playbin

psiva87
Hi,
I'm seeing below alsasink issue when playing using playbin. But same is not observed when manually constructed the pipeline using gst-launch of individual elements. "gst-launch-1.0 audiotestsrc ! alsasink" also works. Gstreamer version I use is 1.10.4.

# gst-launch-1.0 playbin uri=http://<x.x.x.x>/test.mp4
Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is PREROLLING ...
Got context from element 'sink': gst.gl.GLDisplay=context, gst.gl.GLDisplay=(GstGLDisplay)"\(GstGLDisplayWayland\)\ gldisplaywayland0";
libEGL warning: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
MESA-LOADER: failed to retrieve device information
Got context from element 'playsink': gst.gl.GLDisplay=context, gst.gl.GLDisplay=(GstGLDisplay)"\(GstGLDisplayWayland\)\ gldisplaywayland0";
ERROR: from element /GstPlayBin:playbin0/GstPlaySink:playsink/GstBin:abin/GstAlsaSink:alsasink2: Could not get/set settings from/on resource.
Additional debug info:
../../../gst-plugins-base-1.10.4/ext/alsa/gstalsasink.c(615): set_hwparams (): /GstPlayBin:playbin0/GstPlaySink:playsink/GstBin:abin/GstAlsaSink:alsasink2:
Unable to set hw params for playback: Invalid argument
ERROR: pipeline doesn't want to preroll.
Setting pipeline to NULL ...
Freeing pipeline ...

Regards
Sivasubramanian
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

Nicolas Dufresne-5
Le mercredi 05 avril 2017 à 03:56 -0700, psiva87 a écrit :
> I'm seeing below alsasink issue when playing using playbin. But same
> is not
> observed when manually constructed the pipeline using gst-launch of
> individual elements. "gst-launch-1.0 audiotestsrc ! alsasink" also
> works.
> Gstreamer version I use is 1.10.4.

Do you have anything alsa on your platform that actually works ? Looks
like a system issue, not a GStreamer issue.

Nicolas

>
> # gst-launch-1.0 playbin uri=http://<x.x.x.x>/test.mp4
> Setting pipeline to PAUSED ...
> Pipeline is PREROLLING ...
> Got context from element 'sink': gst.gl.GLDisplay=context,
> gst.gl.GLDisplay=(GstGLDisplay)"\(GstGLDisplayWayland\)\
> gldisplaywayland0";
> libEGL warning: MESA-LOADER: failed to retrieve device information
> MESA-LOADER: failed to retrieve device information
> Got context from element 'playsink': gst.gl.GLDisplay=context,
> gst.gl.GLDisplay=(GstGLDisplay)"\(GstGLDisplayWayland\)\
> gldisplaywayland0";
> ERROR: from element
> /GstPlayBin:playbin0/GstPlaySink:playsink/GstBin:abin/GstAlsaSink:als
> asink2:
> Could not get/set settings from/on resource.
> Additional debug info:
> ../../../gst-plugins-base-1.10.4/ext/alsa/gstalsasink.c(615):
> set_hwparams
> ():
> /GstPlayBin:playbin0/GstPlaySink:playsink/GstBin:abin/GstAlsaSink:als
> asink2:
> Unable to set hw params for playback: Invalid argument
> ERROR: pipeline doesn't want to preroll.
> Setting pipeline to NULL ...
> Freeing pipeline ...
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

psiva87
Hi Nicolas,
If I play the same using manual pipeline(gst-launch of individual elements), alsasink is playing fine. Even this issue is observed we migrated to 4.9 from 4.4.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

Nicolas Dufresne-5
Le mercredi 05 avril 2017 à 08:15 -0700, psiva87 a écrit :
> Hi Nicolas,
> If I play the same using manual pipeline(gst-launch of individual elements),
> alsasink is playing fine. Even this issue is observed we migrated to 4.9
> from 4.4.

If you can reproduce in gst-launch, can you run with the -v option, for
both working and not-working cases. I suspect that the audio format in
your manual test isn't the same, and that triggers a driver issue. The
verbose mode should trace the caps on each elements.

Nicolas
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel

signature.asc (188 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

psiva87
Nicolas,
I'm using same file for the both working & non working cases i.e manually constructed pipeline is working but playbin pipeline is not working with same stream.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

BGraaf
In reply to this post by psiva87
Try to use autoaudiosink to check the results. 
Use the audiosink option in playbin. 
Both will help you to check the autorecognition of your system. 



Von meinem Samsung Galaxy Smartphone gesendet.

-------- Ursprüngliche Nachricht --------
Von: psiva87 <[hidden email]>
Datum: 06.04.17 11:22 (GMT+01:00)
Betreff: Re: alsasink not working with playbin

Nicolas,
I'm using same file for the both working & non working cases i.e manually
constructed pipeline is working but playbin pipeline is not working with
same stream.



--
View this message in context: http://gstreamer-devel.966125.n4.nabble.com/alsasink-not-working-with-playbin-tp4682528p4682543.html
Sent from the GStreamer-devel mailing list archive at Nabble.com.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel

_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

psiva87
Yes, I tried with audio-sink=autoaudiosink also.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

Nicolas Dufresne-5
In reply to this post by psiva87
Le jeudi 06 avril 2017 à 02:22 -0700, psiva87 a écrit :
> I'm using same file for the both working & non working cases i.e manually
> constructed pipeline is working but playbin pipeline is not working with
> same stream.

Sure, but you are the only one reproducing an issue here. I'm trying to
provide you the tools to try and find out why. Maybe playbin didn't
pick the same elements as you did ?

Nicolas
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel

signature.asc (188 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

psiva87
This post was updated on .
Nicolas,
I checked the pipeline diagram of
                                                                     





and I seem to have used similar pipeline manually except queue & tee connecters.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

BGraaf
In reply to this post by psiva87
Try audio-sink=alsasink



Von meinem Samsung Galaxy Smartphone gesendet.

-------- Ursprüngliche Nachricht --------
Von: psiva87 <[hidden email]>
Datum: 06.04.17 15:41 (GMT+01:00)
Betreff: Re: alsasink not working with playbin

Yes, I tried with audio-sink=autoaudiosink also.



--
View this message in context: http://gstreamer-devel.966125.n4.nabble.com/alsasink-not-working-with-playbin-tp4682528p4682546.html
Sent from the GStreamer-devel mailing list archive at Nabble.com.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel

_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

Nicolas Dufresne-5
In reply to this post by psiva87
Le jeudi 06 avril 2017 à 08:34 -0700, psiva87 a écrit :
> I checked the pipeline diagram of 
> <http://gstreamer-devel.966125.n4.nabble.com/file/n4682553/playbin-al
> sa.png> 
> and I seem to have used similar pipeline manually except queue & tee
> connecters.

The quality of this image is way to low, I am sorry but I cannot help
you with that.

Nicolas
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel

signature.asc (188 bytes) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: alsasink not working with playbin

psiva87
Finally the issue is with alsa driver only accepting the certain PCM samples(S16LE format). Thanks for the help anyway :-)
Loading...