Trying to debug MTS files

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Trying to debug MTS files

Kim Lam
Hello

I am using Gstreamer 1.0.10 sdk and trying to  use playbin to play a file:

C:\>gst-launch-1.0 playbin uri="file:///c:/00003.mts"
Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is PREROLLING ...
No accelerated IMDCT transform found

Any idea how to start debugging this?  It works with other MTS files, but not this one.

Kim


_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Trying to debug MTS files

Wonchul Lee
You can print debug message by using GST_DEBUG options.

try to use >>gst-launch-1.0 playbin uri="file:///c:/00003.mts" --gst-debug-level=3

Then you may get clue about it.



2013/9/6 Kim Lam <[hidden email]>
Hello

I am using Gstreamer 1.0.10 sdk and trying to  use playbin to play a file:

C:\>gst-launch-1.0 playbin uri="file:///c:/00003.mts"
Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is PREROLLING ...
No accelerated IMDCT transform found

Any idea how to start debugging this?  It works with other MTS files, but not this one.

Kim


_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel



_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Trying to debug MTS files

Baby Octopus
In reply to this post by Kim Lam
What is the behaviour you are seeing? Is your pipeline running?

"No accelerated IMDCT transform found" is more of a warning you get when you run ac3/dvd content if you do not have accelerated imdct installed. If you are not worried about the performance you can ignore it

~BO
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Trying to debug MTS files

Edward Hervey
In reply to this post by Kim Lam
Hi,

  Is it a mts with vc1 in it by any chance ? If so it's a known issue

  https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=574945

    Edward

On Thu, 2013-09-05 at 17:19 -0700, Kim Lam wrote:

> Hello
>
>
> I am using Gstreamer 1.0.10 sdk and trying to  use playbin to play a
> file:
>
>
> C:\>gst-launch-1.0 playbin uri="file:///c:/00003.mts"
> Setting pipeline to PAUSED ...
> Pipeline is PREROLLING ...
> No accelerated IMDCT transform found
>
>
> Any idea how to start debugging this?  It works with other MTS files,
> but not this one.
>
>
> Kim
>
>
> _______________________________________________
> gstreamer-devel mailing list
> [hidden email]
> http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel


_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Trying to debug MTS files

Kim Lam
Hello

Thanks, it's probably the same bug.  It's AC3 audio with h264 video.

The behavior thus far is the GST_Launch crashes, but when the same
pipeline is created inside a
test program, it plays with the warning message.

I did a debug dump, and it seems to be having trouble with the pixel
format.  So, the IMDCT message probably isn't the cause of the crash.  
Anyhow, more investigating on my part I guess.

Kim

On 2013-09-05 11:22 PM, Edward Hervey wrote:

> Hi,
>
>    Is it a mts with vc1 in it by any chance ? If so it's a known issue
>
>    https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=574945
>
>      Edward
>
> On Thu, 2013-09-05 at 17:19 -0700, Kim Lam wrote:
>> Hello
>>
>>
>> I am using Gstreamer 1.0.10 sdk and trying to  use playbin to play a
>> file:
>>
>>
>> C:\>gst-launch-1.0 playbin uri="file:///c:/00003.mts"
>> Setting pipeline to PAUSED ...
>> Pipeline is PREROLLING ...
>> No accelerated IMDCT transform found
>>
>>
>> Any idea how to start debugging this?  It works with other MTS files,
>> but not this one.
>>
>>
>> Kim
>>
>>
>> _______________________________________________
>> gstreamer-devel mailing list
>> [hidden email]
>> http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
>
> _______________________________________________
> gstreamer-devel mailing list
> [hidden email]
> http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel

_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Trying to debug MTS files

Tim-Philipp Müller-2
On Fri, 2013-09-06 at 10:38 -0700, Kim Lam wrote:

Hi,

> Thanks, it's probably the same bug.  It's AC3 audio with h264 video.

If it doesn't contain VC1 video, it's probably not the same bug.

> The behavior thus far is the GST_Launch crashes, but when the same
> pipeline is created inside a
> test program, it plays with the warning message.
>
> I did a debug dump, and it seems to be having trouble with the pixel
> format.  So, the IMDCT message probably isn't the cause of the crash.  
> Anyhow, more investigating on my part I guess.

Could you make the file (or the first couple of MB of the file)
available?

Cheers
 -Tim


_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel