ERROR The autovideosink element is missing

classic Classic list List threaded Threaded
15 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
Hi,

I'm new to gstreamer development and trying to work gstreamer-1.0 on
i.MX6Q board through buildroot.

I'm observing autovideosink while launching webm the same file play
perfect on Ubuntu, x86_64.

Logs:
------
$ gst-launch-1.0 playbin  uri=file:///root/tears_of_steel_1080p.webm
Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is PREROLLING ...
Missing element: GStreamer element autovideosink
ERROR: from element /GstPlayBin:playbin0/GstPlaySink:playsink: The
autovideosink element is missing.
Additional debug info:
gstplaysink.c(1965): gen_video_chain ():
/GstPlayBin:playbin0/GstPlaySink:playsink
ERROR: pipeline doesn't want to preroll.
Setting pipeline to NULL ...
Freeing pipeline ...

Request for help?

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Fabio Estevam
Hi Jagan,

[Adding Philipp and Carlos on Cc]

On Fri, Jun 30, 2017 at 8:56 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:

> Hi,
>
> I'm new to gstreamer development and trying to work gstreamer-1.0 on
> i.MX6Q board through buildroot.
>
> I'm observing autovideosink while launching webm the same file play
> perfect on Ubuntu, x86_64.
>
> Logs:
> ------
> $ gst-launch-1.0 playbin  uri=file:///root/tears_of_steel_1080p.webm
> Setting pipeline to PAUSED ...
> Pipeline is PREROLLING ...
> Missing element: GStreamer element autovideosink

I assume you are using a mainline kernel. Please select kmssink plugin.

Also, has the coda driver loaded the VPU firmware correctly?
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
Hi Fabio,

On Fri, Jun 30, 2017 at 7:00 PM, Fabio Estevam <[hidden email]> wrote:

> Hi Jagan,
>
> [Adding Philipp and Carlos on Cc]
>
> On Fri, Jun 30, 2017 at 8:56 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:
>> Hi,
>>
>> I'm new to gstreamer development and trying to work gstreamer-1.0 on
>> i.MX6Q board through buildroot.
>>
>> I'm observing autovideosink while launching webm the same file play
>> perfect on Ubuntu, x86_64.
>>
>> Logs:
>> ------
>> $ gst-launch-1.0 playbin  uri=file:///root/tears_of_steel_1080p.webm
>> Setting pipeline to PAUSED ...
>> Pipeline is PREROLLING ...
>> Missing element: GStreamer element autovideosink
>
> I assume you are using a mainline kernel. Please select kmssink plugin.

I was fixed the plugin issue and able to launch but nothing can see on display.

# gst-play-1.0 /root/tears_of_steel_1080p.webm
Press 'k' to see a list of keyboard shortcuts.
Now playing /root/tears_of_steel_1080p.webm
0:00:01.2 / 0:12:14.1

# gst-launch-1.0 playbin  uri=file:///root/tears_of_steel_1080p.webm
Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is PREROLLING ...
Pipeline is PREROLLED ...
Setting pipeline to PLAYING ...
New clock: GstSystemClock

>
> Also, has the coda driver loaded the VPU firmware correctly?

Please let me know how to check this.

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Fabio Estevam
On Fri, Jun 30, 2017 at 10:35 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:

>> Also, has the coda driver loaded the VPU firmware correctly?
>
> Please let me know how to check this.

dmesg | grep coda

and check if the VPU firmware has been properly loaded.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
On Fri, Jun 30, 2017 at 7:12 PM, Fabio Estevam <[hidden email]> wrote:
> On Fri, Jun 30, 2017 at 10:35 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:
>
>>> Also, has the coda driver loaded the VPU firmware correctly?
>>
>> Please let me know how to check this.
>
> dmesg | grep coda
>
> and check if the VPU firmware has been properly loaded.

Yes, firmware failed

# dmesg | grep coda
[    2.303430] coda 2040000.vpu: Direct firmware load for
vpu_fw_imx6q.bin failed with error -2
[    2.312377] coda 2040000.vpu: Direct firmware load for
vpu/vpu_fw_imx6q.bin failed with error -2
[    2.337109] coda 2040000.vpu: firmware request failed

--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
On Fri, Jun 30, 2017 at 7:14 PM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:

> On Fri, Jun 30, 2017 at 7:12 PM, Fabio Estevam <[hidden email]> wrote:
>> On Fri, Jun 30, 2017 at 10:35 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:
>>
>>>> Also, has the coda driver loaded the VPU firmware correctly?
>>>
>>> Please let me know how to check this.
>>
>> dmesg | grep coda
>>
>> and check if the VPU firmware has been properly loaded.
>
> Yes, firmware failed
>
> # dmesg | grep coda
> [    2.303430] coda 2040000.vpu: Direct firmware load for
> vpu_fw_imx6q.bin failed with error -2
> [    2.312377] coda 2040000.vpu: Direct firmware load for
> vpu/vpu_fw_imx6q.bin failed with error -2
> [    2.337109] coda 2040000.vpu: firmware request failed

Any idea was this support still in progress in Linux Mainline or do we
have any patch in Mailing list already?

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Waziri
Yes there was a parch in mailing list.

7 Tem 2017 Cum, saat 14:24 tarihinde Jagan Teki <[hidden email]> şunu yazdı:
On Fri, Jun 30, 2017 at 7:14 PM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:
> On Fri, Jun 30, 2017 at 7:12 PM, Fabio Estevam <[hidden email]> wrote:
>> On Fri, Jun 30, 2017 at 10:35 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:
>>
>>>> Also, has the coda driver loaded the VPU firmware correctly?
>>>
>>> Please let me know how to check this.
>>
>> dmesg | grep coda
>>
>> and check if the VPU firmware has been properly loaded.
>
> Yes, firmware failed
>
> # dmesg | grep coda
> [    2.303430] coda 2040000.vpu: Direct firmware load for
> vpu_fw_imx6q.bin failed with error -2
> [    2.312377] coda 2040000.vpu: Direct firmware load for
> vpu/vpu_fw_imx6q.bin failed with error -2
> [    2.337109] coda 2040000.vpu: firmware request failed

Any idea was this support still in progress in Linux Mainline or do we
have any patch in Mailing list already?

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel

_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
On Fri, Jul 7, 2017 at 5:30 PM, Fatih Sabri AKTEPE <[hidden email]> wrote:
> Yes there was a parch in mailing list.

Can you point me the same?

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
In reply to this post by Fabio Estevam
On Fri, Jun 30, 2017 at 7:00 PM, Fabio Estevam <[hidden email]> wrote:

> Hi Jagan,
>
> [Adding Philipp and Carlos on Cc]
>
> On Fri, Jun 30, 2017 at 8:56 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:
>> Hi,
>>
>> I'm new to gstreamer development and trying to work gstreamer-1.0 on
>> i.MX6Q board through buildroot.
>>
>> I'm observing autovideosink while launching webm the same file play
>> perfect on Ubuntu, x86_64.
>>
>> Logs:
>> ------
>> $ gst-launch-1.0 playbin  uri=file:///root/tears_of_steel_1080p.webm
>> Setting pipeline to PAUSED ...
>> Pipeline is PREROLLING ...
>> Missing element: GStreamer element autovideosink
>
> I assume you are using a mainline kernel. Please select kmssink plugin.

kmssink, still issuing [1], Did I miss anything here, any help?

[1] https://paste.ubuntu.com/25138893/

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Philipp Zabel-2
Hi Jagan,

On Fri, 2017-07-21 at 17:28 +0530, Jagan Teki wrote:
[...]
> kmssink, still issuing [1], Did I miss anything here, any help?
>
> [1] https://paste.ubuntu.com/25138893/
>
> thanks!

kmssink tried to set some plane parameters that the imx-drm kernel
driver does not support. Is the output resolution equal to the
resolution of the video? The imx-drm plane does not support scaling, and
the base plane must cover the whole output.

Please check what kmkssink actually tried to do with GST_DEBUG=kmssink:6

If the video is indeed smaller than the output, you might have to put it
onto the overlay plane using the plane-id parameter.

regards
Philipp

_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
Hi Philipp,

On Fri, Jul 21, 2017 at 6:17 PM, Philipp Zabel <[hidden email]> wrote:

> Hi Jagan,
>
> On Fri, 2017-07-21 at 17:28 +0530, Jagan Teki wrote:
> [...]
>> kmssink, still issuing [1], Did I miss anything here, any help?
>>
>> [1] https://paste.ubuntu.com/25138893/
>>
>> thanks!
>
> kmssink tried to set some plane parameters that the imx-drm kernel
> driver does not support. Is the output resolution equal to the
> resolution of the video? The imx-drm plane does not support scaling, and
> the base plane must cover the whole output.
>
> Please check what kmkssink actually tried to do with GST_DEBUG=kmssink:6
>
> If the video is indeed smaller than the output, you might have to put it
> onto the overlay plane using the plane-id parameter.

Yes, I tried to find the connector-id and attached proper resolutions
numbers and observe similar error with drmModeSetPlane.
Please find the log [1] here and let me know if I miss any.

[1] https://paste.ubuntu.com/25139231/

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Philipp Zabel-2
On Fri, 2017-07-21 at 18:50 +0530, Jagan Teki wrote:

> Hi Philipp,
>
> On Fri, Jul 21, 2017 at 6:17 PM, Philipp Zabel <[hidden email]> wrote:
> > Hi Jagan,
> >
> > On Fri, 2017-07-21 at 17:28 +0530, Jagan Teki wrote:
> > [...]
> >> kmssink, still issuing [1], Did I miss anything here, any help?
> >>
> >> [1] https://paste.ubuntu.com/25138893/
> >>
> >> thanks!
> >
> > kmssink tried to set some plane parameters that the imx-drm kernel
> > driver does not support. Is the output resolution equal to the
> > resolution of the video? The imx-drm plane does not support scaling, and
> > the base plane must cover the whole output.
> >
> > Please check what kmkssink actually tried to do with GST_DEBUG=kmssink:6
> >
> > If the video is indeed smaller than the output, you might have to put it
> > onto the overlay plane using the plane-id parameter.
>
> Yes, I tried to find the connector-id and attached proper resolutions
> numbers and observe similar error with drmModeSetPlane.
> Please find the log [1] here and let me know if I miss any.
>
> [1] https://paste.ubuntu.com/25139231/
>
> thanks!

Does it work if you set pixel-aspect-ratio=1/1 ?

regards
Philipp

_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
On Fri, Jul 21, 2017 at 7:16 PM, Philipp Zabel <[hidden email]> wrote:

> On Fri, 2017-07-21 at 18:50 +0530, Jagan Teki wrote:
>> Hi Philipp,
>>
>> On Fri, Jul 21, 2017 at 6:17 PM, Philipp Zabel <[hidden email]> wrote:
>> > Hi Jagan,
>> >
>> > On Fri, 2017-07-21 at 17:28 +0530, Jagan Teki wrote:
>> > [...]
>> >> kmssink, still issuing [1], Did I miss anything here, any help?
>> >>
>> >> [1] https://paste.ubuntu.com/25138893/
>> >>
>> >> thanks!
>> >
>> > kmssink tried to set some plane parameters that the imx-drm kernel
>> > driver does not support. Is the output resolution equal to the
>> > resolution of the video? The imx-drm plane does not support scaling, and
>> > the base plane must cover the whole output.
>> >
>> > Please check what kmkssink actually tried to do with GST_DEBUG=kmssink:6
>> >
>> > If the video is indeed smaller than the output, you might have to put it
>> > onto the overlay plane using the plane-id parameter.
>>
>> Yes, I tried to find the connector-id and attached proper resolutions
>> numbers and observe similar error with drmModeSetPlane.
>> Please find the log [1] here and let me know if I miss any.
>>
>> [1] https://paste.ubuntu.com/25139231/
>>
>> thanks!
>
> Does it work if you set pixel-aspect-ratio=1/1 ?

Yes, able to play the video but buffer streaming is very slow.

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Fabio Estevam
Hi Jagan,

On Fri, Jul 21, 2017 at 11:59 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:

>> Does it work if you set pixel-aspect-ratio=1/1 ?
>
> Yes, able to play the video but buffer streaming is very slow.

Does it help if you try to remove videoscale and videoconvert elements
from the pipeline?
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: ERROR The autovideosink element is missing

Jagan Teki
Hi Fabio,

On Mon, Jul 24, 2017 at 8:08 AM, Fabio Estevam <[hidden email]> wrote:

> Hi Jagan,
>
> On Fri, Jul 21, 2017 at 11:59 AM, Jagan Teki <[hidden email]> wrote:
>
>>> Does it work if you set pixel-aspect-ratio=1/1 ?
>>
>> Yes, able to play the video but buffer streaming is very slow.
>
> Does it help if you try to remove videoscale and videoconvert elements
> from the pipeline?

No.

Log:
------
0:00:00.087180667   220  0x1aabc20 DEBUG                kmssink
gstkmssink.c:342:ensure_allowed_caps:<kmssink0> allowed caps =
video/x-
raw, format=(string){ BGRA, BGRx, RGBA, RGBx, UYVY, YUY2, YVYU, I420,
YV12, Y42B, NV12, NV16 }, width=(int)[ 1, 4096 ], height=(int)[ 1
, 4096 ], framerate=(fraction)[ 0/1, 2147483647/1 ]
0:00:00.420312667   220  0x1aabc20 INFO                 kmssink
gstkmssink.c:419:gst_kms_sink_start:<kmssink0> connector id = 37 /
crtc
 id = 27 / plane id = 28
0:00:00.420464333   220  0x1aabc20 INFO                 kmssink
gstkmssink.c:429:gst_kms_sink_start:<kmssink0> display size: pixels =
8
00x480 / millimeters = 0x0
Pipeline is PREROLLING ...
ERROR: from element
/GstPipeline:pipeline0/GstURIDecodeBin:uridecodebin0/GstDecodeBin:decodebin0/GstMatroskaDemux:matroskademux0:
Inter
nal data stream error.
Additional debug info:
matroska-demux.c(4768): gst_matroska_demux_loop ():
/GstPipeline:pipeline0/GstURIDecodeBin:uridecodebin0/GstDecodeBin:decodebin0/GstMat
roskaDemux:matroskademux0:
streaming stopped, reason not-negotiated (-4)
ERROR: pipeline doesn't want to preroll.
Setting pipeline to NULL ...
Freeing pipeline ...

thanks!
--
Jagan Teki
Senior Linux Kernel Engineer | Amarula Solutions
U-Boot, Linux | Upstream Maintainer
Hyderabad, India.
_______________________________________________
gstreamer-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/gstreamer-devel
Loading...